ÖMER KARAMAN'IN EĞİTİM YAZILARI
!!! ÇOCUĞUNUZUN EĞİTİMİNİ ÖMER KARAMAN ÖĞRETMENDEN ÖZEL DERSLER İLE TOPARLAYIN !!!
ÇARPIM TABLOSU OYUNU
Patentimiz
Referanslarımız
Basında Oyunumuz
Çarpım Tablosu Ezberleme
Çarpım Tablosu Nasıl Öğretilir?
Çarpım Tablosu
Çarpım Tablosu Nedir?
ÇARPIM TABLOSU VE EĞİTİM MATERYALLERİ
Çarpım Tablosu Oyunu
Öğrencilerin okul derslerinde zorlandıkları pek çok ders ve konular olmaktadır. Özellikle küçük yaşlardaki yani ilkokul öğrencileri çarpım tablosu ve matematik konularında zorluk çekerler. Bu zorlukları çeşitli yardımcı ders kitapları ile aşmaya çalışsalar da çoğu zaman eğitim materyali ihtiyacı hissederler. Tamda burada materyal firmaları devreye girer ve öğrencilere çarpım tablosu ezber konusunda çok çeşitli materyaller sunarlar. Peki çarpım tablosu ezberi konusu hangi sınıflarda başlamaktadır. 1.sınıf matematik konularında ritmik saymalar vardır. Özellikle 2şerli ve 1 erli ritmik saymalar çalışılır. 2.sınıf matematik dersinde ise 1lerden 5lere kadar ritmik sayma öğretilmektedir. 3.sınıf matematik dersinde ise sınıf öğretmenleri çarpım tablosunun ezberini istemektedirler. Çarpım tablosunu ezberleyen öğrenci eğitim hayatına güçlü bir şekilde başlamış demektir.
Öğretmen Kaşesi ve Öğrenci Motivasyonu
Öğretmenler özellikle ilkokul öğrencilerini çeşitli hediyelerle daha çok çalışmaya motive etmeye çalışırlar. Çünkü öğrenci motivasyonu çok önemlidir. Bazen aileler çok yüksek meblağlar harcayıp çocuğunu güzel okullarda okutamaz iken, bazen de ilgili bir öğretmen ufak bir hediye ile öğrenciyi motive edip en yüksek seviyede eğitim almasını sağlamaktadır. Öğrenci motivasyonu en çok 1.sınıf matematik, 2.sınıf matematik ve 3.sınıf matematik derslerinde yapılmaktadır. Okullarda en çok kullanılan motivasyon materyalleri ise öğretmen kaşesi, (özellikler aferin kaşesi), ve öğrenci rozetleridir.
Öğrenci Rozetleri, Okuyorum Rozeti
Öğrencimiz ilkokul 1.sınıfta iken okuyup yazmaya geçtiğinde özellikle okuyorum rozeti hediye edilmesi çok önemlidir. Bu hediye onu motive eder ve özgüven kazandırır. Okumaya geçmek için gece gündüz sabırsızlıkla çalışan öğrenci için çok büyük bir hediyedir. Ona bambaşka hayaller ve ufuklar katar. Öğrencileri motive etikten sonra ders anlatım materyalleri gerekmektedir. Bunlarla ilgili en çok ders kitapları ve yardımcı ders kitapları kullanılmaktadır. Öğretmenlerimizin kullandıkları ana ders materyali kitaplardır. Kitaplardan sonra ise öğrencilerin zorlandıkları konularda özellikle 1. 2. ve 3.sınıf matematik dersleri için çarpım tablosunun öğretilmesiyle ilgili materyaller gelmektedir.
Çarpım Tablosunun Ezberi Çok Önemlidir!
Çarpım tablosu oyunları bu konuda başı çekmektedir. Bu konuda en çok çarpım tablosu oyunu tercih edilmektedir. Bu materyalin çeşitli türleri vardır. Ahşap çarpım tablosu oyunu, sorulu çarpım tablosu oyunu, görselli çarpım tablosu oyunları gibi pek çok materyal çeşitli eğitim materyalleri sitelerinde mevcuttur. Çarpım tablosunu ezberletmenin bir diğer yolu da eğitim kartlarıdır. Eğitim kartları öğrencilerin yanında taşıyabilecekleri pratik kullanışlı bir öğrenci motivasyon ve ezber ürünüdür. Öğrencilere özellikle teneffüs aralarında bir şeyler öğretmenin derdinde olan eğitimciler ise okul posterleri kullanmaktadırlar. Özellikle okul koridorlarında ve merdiven başlarında ilgi çekici ve bilgi yüklü okul posterleri öğrencilere pek çok bilgiyi çaktırmadan vermektedir.
3